Mike over zijn IP

Mike Johnson (MSc Biomedical Sciences) heeft laatst zijn Individueel Project afgerond en gepresenteerd als afsluiting van zijn opleidingstraject bij Sogyo. Hieronder vertelt hij over wat hij heeft ontwikkeld.

“Voor mijn Individueel Project (IP) liet ik me inspireren door een game die ik graag met vrienden speel, Monster Hunter. Voor dit spel heb ik een suggestiesysteem gebouwd dat, op basis van de verslagen monsters, armor en wapens, bepaalt welk monster je als volgende kunt aanpakken. Daarnaast bevat de applicatie een inlogsysteem, waardoor je meerdere accounts kunt aanmaken en ieder zijn eigen monsterstatistieken kan bijhouden.

De applicatie is volledig geschreven in de Microsoft .NET-omgeving met C#. In het begin vond ik het overweldigend door de vele opties en mogelijkheden die deze omgeving biedt. Hierdoor heb ik geleerd dat het vereenvoudigen van de complexiteit essentieel is om het overzicht te behouden. Drie weken bleek bovendien ook vrij kort om een volledige applicatie te ontwikkelen.

Wat ik mooi vind aan het IP, is dat alle kennis uit eerdere modules opeens samenkomt. Je past voortdurend de theorie in de praktijk toe, waardoor alles steeds duidelijker wordt. Terugkijkend ben ik ontzettend trots op wat ik heb bereikt en hoe snel je als programmeur kunt groeien in zo’n korte tijd.”