Ruben over zijn traject

Deze week vertelt Ruben Keijzer (MSc Aardwetenschappen) over zijn traject bij Sogyo. Op de foto’s kun je zien hoe Ruben zijn Individueel Project aan de rest van de trainees presenteert!

“Na mijn studie Aardwetenschappen kwam ik erachter dat ik eigenlijk niet zo goed wist wat voor werk ik wilde gaan doen en wat ik leuk zou vinden. Na wat rond gezocht en gekeken te hebben, kwam ik uiteindelijk uit bij een milieubedrijf. Na een jaartje hier gewerkt te hebben bleek echter ook dit vakgebied eigenlijk niks voor mij te zijn.

Toen heb ik besloten om breder te zoeken dan enkel mijn studie en kwam ik tot de conclusie dat ik ICT eigenlijk wel heel leuk zou vinden. Na wat rondzoeken en wat solliciteren op ICT traineeships ben ik uiteindelijk bij Sogyo uitgekomen als de beste optie. Ondertussen heb ik net na drie maanden mijn trainingstraject afgerond en kan ik zeggen dat dit een goede keuze is geweest. Er heerst een erg ontspannen werksfeer en de begeleiding is fijn en persoonlijk. In tegenstelling tot sommige andere detacheerders heb je niet het gevoel dat ze je zo snel mogelijk op een opdracht willen neerzetten, onafhankelijk van hoe leuk je zelf de opdracht vindt. Als je wat uitloop hebt of toch nog het idee hebt dat je wat extra dingen wil leren voordat je klaar bent om er op uitgestuurd te worden, dan is daar de ruimte voor.

Ik heb in de drie maanden van de opleiding een brede basis kunnen opbouwen. Hierdoor kon ik voor mezelf achterhalen welk deel van software engineering ik nou het leukst vind. Dit bleek voor mij de back-end te zijn. Ik heb dit bij Sogyo aangegeven en op dit moment zijn ze druk bezig om voor mij een leuke baan te vinden!”